Verwarmingsinstallaties kopen: wat is voor u de beste keuze?

Gepost op

Het kiezen van de juiste verwarmingsinstallatie verdient de volle aandacht

Een betrouwbare verwarmingsinstallatie is onmisbaar in elk moderne woning. Zonder aangename temperaturen in huis bent u figuurlijk ver van huis. Bij verwarmingsinstallaties kopen is het dan ook zaak om een goed doordachte keuze te maken en goed na te denken over welke cv-installatie in uw situatie de beste keuze is. Er zijn namelijk uiteenlopende soorten verwarmingsinstallaties beschikbaar, die elk hun eigen voordelen en nadelen hebben. Maar welke installaties om uw woning of bedrijf efficiënt te verwarmen bestaan er tegenwoordig? Wat zijn hun afzonderlijke voor- en nadelen? En welke verwarmingsinstallaties kopen is voor u het slimste, als de installaties onderling eerlijk met elkaar vergeleken worden? U leest het in dit blog!

Welke soorten verwarmingsinstallaties bestaan er tegenwoordig?

De bekendste soort verwarmingsinstallaties zijn de aloude cv-systemen, die al decennia oud zijn. Deze verwarmingsinstallaties werken op een traditionele cv gasketel of op een boiler en zijn nog steeds een veelvoorkomende variant in Nederland. Er zijn diverse soorten ketels op de markt verkrijgbaar. Populair zijn bijvoorbeeld de hoogrendementsketels (HR-ketels). Deze ketels scoren qua rendement met 92 procent beter dan de traditionele ketels die een rendement van zo'n 88 procent hebben. Veder zijn er de condensatieketels, die de restwarmte gebruiken om extra warmte te genereren. Deze ketels besparen per jaar al snel 15 tot wel 20 procent op de energienota. Verder worden er steeds vaker cv-pelletkachels gebruikt als verwarmingsinstallatie. Deze kunnen ook op zonnecollectoren en warmwaterboilers aangesloten worden voor een nog efficiëntere energieopwekking.

Welke voordelen hebben de diverse verwarmingsinstallaties?

Met name duurzame verwarmingsinstallaties kopen en de bijhorende mogelijkheden om voordelig en milieuvriendelijk energie op te wekken, zijn populair vanwege de voordelen. Zo is het gebruik van zonnecollectoren om energie en warmte op te wekken een goedkope en voordelige manier om op een duurzame manier de woning te verwarmen. Zonnecollectoren kunnen ook gebruikt worden voor infraroodverwarming, hetgeen eveneens een energiezuinige manier van verwarmen is. Een HR-ketel of condensatieketel is sowieso een verstandig idee. Na een eenmalige investering bespaart u met dit type ketels in de jaren erop flink op de energierekening. En dat is uiteindelijk toch waar de meeste woningeigenaren het voor doen: de hoge energiekosten omlaag brengen en tegelijk ook iets goeds doen voor het klimaat, de luchtkwaliteit en het milieu.

De juiste keuze maken: kies weloverwogen voor de beste installatie!

Laat u, voordat u tot aanschaf van een verwarmingsinstallatie overgaat, altijd adviseren door een expert, zoals Van der Wal B.V. Deze komt vrijblijvend bij u langs om uw woning te bekijken en met u af te stemmen welk verwarmingssysteem het meest efficiënt, maar ook het meest voordelig is. Vraag verder altijd meerdere offertes op voor een reëel prijsbeeld!


Delen