Voor welke klussen heb je een loodgieter nodig?

Gepost op

Een loodgieter is een professional die alles weet van waterleidingen, toiletten, douches, verwarmingssystemen en cv-ketels. Veel mensen realiseren zich niet dat een loodgietersbedrijf inschakelen veel voordelen kan opleveren. Natuurlijk kun je zelf proberen om een verstopping in je toilet op te lossen. Of zelf een poging doen om een kleine lekkage te repareren. Maar in tal van situaties is het verstandig om een loodgietersbedrijf te contacteren. Maar wanneer precies? Wanneer moet je echt contact opnemen met een expert?

De afvoer van de douche of het toilet is verstopt

Verstoppingen van afvoersystemen, zoals de douche-afvoer of de toiletafvoer, komen altijd op ongewenste momenten. Plotseling loopt de douche over of kun je het toilet niet meer doorspoelen. Natuurlijk kun je proberen om de verstopping zelf op te sporen en de situatie op te lossen. Soms lukt dit snel, maar in veel gevallen zit de verstopping diep in de afvoer of is er iets aan de hand met het rioleringssysteem. Aangezien je niet lang zonder toilet en douche kan, is het dan ook belangrijk om de verstopte afvoer snel weer open te krijgen. Door een spoedloodgieter te bellen komt er snel een professional bij je langs, die het probleem efficiënt en grondig voor je oplost.

De cv-ketel houdt ermee op

Een van de meest voorkomende situaties waarin je direct een loodgieter of installateur nodig hebt, is als de cv-ketel of de boiler er ineens mee ophoudt. Vaak gebeurt dit op momenten dat je het niet kunt gebruiken, namelijk op dagen dat het koud is of vriest. Doet de cv-ketel het niet, dan heb je een acuut probleem in de herfst- of wintermaanden. Je kunt je woning namelijk niet meer efficiënt verwarmen. Ook warm water uit de kraan halen is niet meer mogelijk. Het uitvallen van de centrale verwarming is dan ook een calamiteit waarbij je direct de hulp van een loodgieter kunt gebruiken.

Grotere lekkages & bevroren leidingen

Een kleine lekkage aan een kraan is vaak, ook als je geen doorgewinterde klusser bent, nog wel op te lossen met wat kit of door een nieuwe kraan te monteren. Krijg je in je woning of je bedrijf echter te maken met grotere lekken, zoals lekkages in leidingsystemen in de badkamer, dan is snel ingrijpen belangrijk. Wordt een leidinglekkage niet snel genoeg aangepakt, dan kun je te maken krijgen met ernstige waterschade, wateroverlast, schimmelvorming en/of houtrot. Bij lekkende leidingen is het dan ook erg belangrijk om direct een spoedloodgieter van A J Beck Eerste Haarlemse Rioleringsservice te bellen om de lekkende leidingsystemen te repareren. Leidingen die bevriezen in de winter zijn ook een probleem. Er komt dan geen water meer uit de kraan. Ingrijpen is direct nodig, zeker ook omdat bevroren leidingen kapot kunnen scheuren en zo lekkages kunnen veroorzaken.


Delen