Straub koppelingen: belang, toepassingen & voordelen

Gepost op

Straub koppelingen zijn speciale koppelingen die voor buizen en pijpen worden gebruikt, om daarmee betrouwbare verbindingen te maken. De pijpverbindingen en buisverbindingen van Straub staan bekend als zeer sterk en zijn geschikt voor zowel plastic als metalen buizen. Welke soorten pijpkoppelingen en buisverbindingen van Straub zijn er zoal verkrijgbaar? En welke voordelen heeft het merk Straub te bieden als je op zoek bent naar reparatiekoppelingen of verbindingsstukken van hoge kwaliteit?

Het belang van goed koppel- en verbindingsmateriaal

Als er iets belangrijk is bij het maken van koppelingen en verbindingen qua leidingen, buizen en pijpen, is het wel dat je moet kunnen vertrouwen op de kwaliteit van de verbindingsonderdelen. Of het nu gaat om kunststof buizen van rvs, EPDM of NBR of welke type leiding of afvoerpijp dan ook: bij het bevestigen moet je de zekerheid hebben dat de koppeling goed vastzit, trekvast is en precies past. Zo weet je dat je buis goed verlegd of gerepareerd is en er probleemloos jarenlang tegenaan kan.
Naast een goede pasvorm en naadloze aansluiting is een ander kenmerk van goede koppelingsmaterialen het feit dat ze snel en eenvoudig te bevestigen zijn. Ook dit is een reden dat veel professionals kiezen voor Straub koppelingen. Deze koppelingen staan erom bekend dat ze gemakkelijk aan te sluiten en vast te zetten zijn. Ten derde is het bij het uitkiezen van kwalitatief hoogstaande koppelingen van belang om voor licht materiaal te kiezen, zodat je geen risico loopt op overbelasting van buizen of pijpleidingen. Licht koppelingsmateriaal zorgt voor een interessante gewichtsbesparing van buizensystemen en pijpleidingen. Ten slotte is een kenmerk van goed verbindingsmateriaal dat de betreffende koppelingen 2° tot 5° hoekverdraaiing mogelijk maken. De koppelingen moeten dus flexibel gebruikt kunnen worden.

Toepassingen van koppelingen en verbindingsmateriaal

Koppelingen worden voornamelijk gebruikt in de bouw, industrie, het transport en de agrarische sector, om leidingsystemen, machines en apparaten van de juiste verbindingen te voorzien. Mocht er in buizensystemen sprake zijn van een aanpassing of reparatie, dan zijn koppelingen die tot op de millimeter nauwkeurig passen een absolute vereiste om een reparatie waterdicht, luchtdicht of gasdicht uit te kunnen voeren. Ook bij het maken van nieuwe verbindingen of het aanleggen van een pijpleiding of buizenstelsel komen sterke en goed passende koppelingen van pas.

De voordelen van Straub koppelingen

Ben je op zoek naar koppelingen in allerlei soorten en maten, die geschikt zijn voor zowel kunststof materialen, metalen pijpen als rvs buizen en systemen? Profiteer dan van de voordelen van koppelingen van het topmerk Straub. De koppelingen van dit merk zijn sterk, licht, hebben de juiste hoekverdraaiing en zijn verkrijgbaar in veel soorten en maten. 

Wil je graag meer informatie? Bezoek dan de website van Van der Wal B.V. Succes met je klus!


Delen