Cv-ketel onderdelen: nodig voor essentiële warmte!

Gepost op

Vooral als het buiten koud is in de wintermaanden komen we graag thuis in een lekker warm huis. Zeker als je een beroep hebt waarbij je veel buiten moet zijn, bijvoorbeeld postbezorger op de fiets of scooter. Als je er dan een werkdag van acht uur op hebt zitten met een temperatuur rond het vriespunt, dan wil je graag lekker opwarmen in je eigen huis.

Dat opwarmen van het huis gebeurt bij de meeste mensen door de cv-ketel. Deze ketel zorgt voor het opwarmen van water. Dit water wordt dan vervolgens via een buizenstelsel naar diverse radiatoren in het huis getransporteerd. Maar wat nou als de cv-ketel hapert of uitvalt?

Cv-ketel onderhoud
Allereerst is het van groot belang dat de cv-ketel jaarlijks wordt onderhouden. Een groot deel van dat onderhoud zal bestaan uit het schoonmaken van de ketel. In de ketel ontstaat na verloop van tijd aanslag, veelal in de vorm van gruisachtig materiaal. Dit moet verwijderd worden, bijvoorbeeld met een stofzuiger. Ook moeten de afvoeren jaarlijks even losgehaald worden om te checken of zich hier geen vuil in ophoopt, waardoor de buisjes dicht kunnen slippen.

Onderdelen
Door het bovengenoemde schoonmaken jaarlijks te laten uitvoeren door een erkende installateur, bijvoorbeeld Van der Wal B.V., voorkom je al de nodige problemen. Maar er kan altijd een onderdeel van de ketel defect gaan. Cv-ketel onderdelen gaan nu eenmaal niet eindeloos mee. Aan welke cv-ketel onderdelen moet je dan denken? Nou, dat kan bijvoorbeeld het gasblok zijn. Maar ook een ontsteking kan stukgaan.

De cv-ketel onderdelen kun je via je vaste installateur laten komen. Je kunt ze ook zelf opzoeken op het internet. Let daarbij goed op dat je de juiste versie van het onderdeel bestelt. Het zou jammer zijn als na binnenkomst zou blijken dat het onderdeel niet past. Voor het juiste model kun je kijken of er op het oude exemplaar wellicht een typenummer staat. En anders kun je kijken in de handleiding of er daarin wat over vermeld wordt.

Staat daar ook niet de gewenste informatie in, dan kun je nog zoeken op de naam van het onderdeel in combinatie met het merk cv-ketel dat je hebt. Houd ook hierbij rekening met het model ketel. Alleen het merk ketel is vaak niet genoeg, aangezien veel merken wel tien verschillende modellen hebben.

Laten installeren door een erkende installateur
Het bestellen van onderdelen kun je dus eventueel nog wel zelf doen. Maar als je zelf geen installateur bent, is het aan te raden het monteren door een professional te laten doen. Het is belangrijk dat een cv-ketel goed en veilig blijft werken.


Delen